A Facebook hónapokkal ezelőtt bejelentette a Marketplace elnevezésű alkalmazás startolását – erről már itt is beszámoltunk korábban: -, amin keresztül a felhasználók egymás között díjmentesen értékesíthetnek különféle tárgyakat és termékeket. Az új alkalmazás rendkívül egyszerűen működik: a felhasználók rákereshetnek különböző termékekre kategória, ár és lelőhely szerint, majd közvetlenül üzenetet küldhetnek az eladónak, és rögtön ajánlatot is tehetnek a kiszemelt tárgyra. Egyelőre azonban a fizetést és a szállítást nem lehet megoldani Facebookon keresztül. Az új platformot az USA-ban és még néhány országban már korábban bevezették, de mostantól itthon is elérhető.

A szemfüles hazai felhasználók pedig az elmúlt napokban már észrevehették a Marketplace ikon megjelenését a fiókjukban, ami a Messenger alatt található:

A Facebook tehát végre beindította a saját kis online bolhapiacát, ahol  a felhasználók ezentúl kényelmesen és biztonságosan kereshetnek, vehetnek és kínálhatnak termékeket rendkívül széles választékban a bútortól az elektronikus termékekig. Különböző Facebook-csoportokban már eddig is zajlott mindenféle adás-vétel, ezért aztán mostantól még egyszerűbben juthatunk hozzá ilyen ajánlatokhoz, ráadásul a különböző funkciókkal szűrhetjük is, hogy éppen mit keresünk. A megjelenő alkalmazás jelenleg így néz ki:

A felület kivitelezése nagyon praktikus és könnyen átlátható, a kategóriákon keresztül beállíthatjuk, hogy mit keresünk, illetve böngészhetünk az ajánlatok között a lakhelyünk közvetlen közelében is a távolság megadásával 2 és 100 km között. Tegnap este óta pedig folyamatosan jönnek az újabb és újabb ajánlatok, ezért elképzelhető, hogy a Facebook végleg megoldotta a kényelmes vásárlás problémáját a felhasználók számára. Nektek vannak  már tapasztalataitok ezzel kapcsolatban eladói vagy vásárlói oldalon?