Az utóbbi években a Facebooknál frissítés frissítést követett, miközben a platform egyre inkább elkezdett hasonlítani a Twitterre. Hashtagek, a személyazonosságot igazoló pipák, @ karakter használata az ismerősök megjelöléséhez… egy jó ideig úgy tűnt, hogy a Facebook semmi mást nem akar, mint felszívni a Twitter funkcióit. A Twitter azonban most a Facebook gyepére lépett: a mikroblog bejelentette, hogy frissül a fotómegosztó funkciója mobilon. A felhasználók ezután bejelölhetik az ismerőseiket fotókon és egyszerre maximum 4 képet tölthetnek fel a platformra – írja a The Daily Dot.

b622eeb93f69b22d57c5f169333b861f

Az emberek bejelöléséhez a felhasználóknak a feltöltött képre kell „tappolniuk”, hogy előhívják a megfelelő mezőt. Itt megadhatják a barátaik nevét. Ha valakinek védett a Twitter fiókja, akkor természetesen nem lehet így megjelölni. A felhasználóknak meglesz a lehetősége arra is, hogy eltávolítsák magukat azokról a képekről, amelyeket nem kedvelnek. Emellett megváltoztathatják az adatvédelmi beállításaikat, hogy csak azok az emberek jelölhessék be őket, akiket követnek.

Ha bejelölte őket valaki egy fotón, azt a felhasználók láthatják az Értesítések (Notifications) alatt az Interakciók (Interactions) tabon.

A bejelölés nem fogja csökkenteni a karakterszámodat és egyetlen fotón maximum 10 embert jeleníthetsz meg így. Ezzel arra is ösztönözhetik a tweetelőket, hogy beszélgetést indítsanak a barátaikkal egyfajta vizuális módon, hiszen így sokkal több embert jelölhetnek be, mint ami egy szimpla @-os válaszadáskor lehetséges volt idáig.

Phototagging_FINAL

Azok az Android és Apple felhasználók, akik már letöltötték az alkalmazás frissített verzióját, máris kezdhetik a tagelést. Ami az egyszerre több fotó feltöltésének lehetőségét illeti, az iPhone tulajdonosok szintén nekivághatnak, de ez a funkció Androidra és az asztali kliensre még picit késve várható.

Bár az emberek posztolnak vizuális tartalmakat Twitterre, elsődlegesen nem egy képmegosztó közösségi platformként kezeljük. Utóbbi kategóriába inkább az Instagram vagy a Snapchat tartozik. És, ha csak nem a Twitter natív szolgáltatását használod, semmi sem lesz beágyazva, illetve megmutatva a hírfolyamban, rá kell kattintanod, hogy láthasd a tartalmat. Az ömlesztett feltöltési lehetőséggel  ezért máris sokkal csábítóbb lett a Twitter.