Az Instagram bejelentette, hogy ezentúl hozzáadhatunk vendég felhasználókat is a live stream-ekhez a platformon. A közösségi oldal ezzel az újdonsággal azt reméli, hogy a 800 millió felhasználója így szívesebben él az élő közvetítések által nyújtott lehetőségekkel, és még szociálisabbá válhat.

Ez az új opció úgy működik, hogy ha valaki elkezd egy élő közvetítést, akkor bekapcsolhat bárkit a nézők közül az „Add” gomb segítségével. Amennyiben hozzáadunk valakit a stream-hez, akkor azonnal megjelenik egy új ablakban a kijelzőn. Egyelőre viszont csak egy személyt adhatunk hozzá a közvetítéshez, még nem lehet nagyobb számú felhasználót bekapcsolni.

Az Instagram ezzel többek között a szégyellősebb felhasználókat szeretné elérni, akik egyedül nem mernek élő közvetítéseket kezdeményezni, és ezáltal nagyobb önbizalmat kaphatnak. Hiszen mi lehetne szórakoztatóbb, mint az egyik barátoddal közösen streamelni? Ezáltal párbeszédet tudunk kezdeményezni, ami növelheti az interakciókat is a felületen. Az Instagram ezzel is szeretne kiszabadulni a skatulyából, hiszen eddig szinte csak a szelfi formátumról ismert, és ezzel szeretné fokozni a közösségi élményt is.

A Facebook Live új eszközéről itt számoltunk be:

Mostantól megoszthatod a képernyődet Facebook Live-ban

További újdonságokért az Instagramon kattints az alábbi linkre:

Megváltoznak a CTA gombok Instagramon

Forrás: TechCrunch