Tavaly novemberben lépett béta üzembe a Facebook Wi-Fi detektora. A tesztidőszak ígéretesnek bizonyult, így most élesben is elérhetővé tették Androidra és iOS-re.

Az új funkció a felhasználókat hivatott kapcsolatban tartani és hotspotot találni a környékükön. A Facebook kifejtette, „A Find Wi-Fi segít észlelni az elérhető Wi-Fi hálózatokat a közelben, melyeket vállalatok osztottak meg saját Facebook oldalukon. Tehát, akárhol is vagy, könnyen feltérképezheted a legközelebb eső hálózatokat, ha saját adatkapcsolatod túl gyenge.”

A funkció használatához elég a More gombra kattintanunk, majd a Find Wi-Fi lehetőséget választanunk, ami egy listát vagy térképet hoz fel a legközelebbi hotspotokról.

A frissítés lendületének része lehet a hangsúly a Facebook Live-on, elvégre internetkapcsolat nélkül nem indíthatunk élő adást. Azáltal, hogy megkönnyítik az emberek számára a kapcsolódást, növelik a közvetítések lehetőségét is – bár a Facebook megjegyezte, hogy a Wi-Fi detektort leginkább az úton lévők tudják kihasználni, vagy azok, akiknek gyenge az adatkapcsolata.

Illetve emellett fontos még a vállalatok szerepe, akik megoszthatják másokkal saját hálózataikat: összekötve oldalunkat a Wi-Fi keresővel saját helyünk és adataink is megjelennek a beépített térképen, ezzel pedig új ügyfelekre tehetünk szert. Mindössze egy routerre lesz szükségünk, ami támogatja ezt a folyamatot – itt megkereshetjük a teljes listát a támogatott készülékekről.

Nemrég a kék óriás még egy új lehetőséget teremtett az ügyfelek elérésére: nemsokára családokat és lakóközösségeket is targetálhatunk hirdetéseinkkel:

Jön a családok és lakóközösségek targetálása Facebookon!

Forrás: Social Media Today