Remek hírünk van a Messenger felhasználóknak: hosszú tesztelést követően a Facebook végre mindenki számára elérhetővé tette a szemkímélő, éjszaka is kényelmes használatot biztosító sötét módot, aminek hatására a csevegőszolgáltatás fekete háttéret, visszafogottabb fényerőt, fehér betűket és szürke keresőmezőt kap.

A Holddal csalogathatjuk elő az új lehetőséget

Ami kifejezetten mókás az új lehetőségben, hogy a bekapcsolásához nem a menüben kell kotorászni, hanem bármelyik aktív chatablakban el kell küldeni a hold emojit (konkrétan ezt: 🌙 , nem a mosolygós verziókat), aminek következtében az ablak tetején megjelenik egy üzenet, hogy szeretnénk-e bekapcsolni a sötét módot.

Az akció sikerességét egy csomó aláhulló hold is jelzi, majd ezt követően a Messenger app kezdőképernyőjén a profilképünket tartalmazó ikonra bökve, az Én menüpontban már bármikor kedvünkre ki- és bekapcsolhatjuk az új funkciót. A fejlesztés egyetlen szépséghibája, hogy hiába válik sötétté a Messenger, gépeléskor ugyanúgy egy vakítóan fehér billentyűzet ugrik fel, szóval egyelőre csak félmegoldást kaptunk.

A fejlesztés egyetlen szépséghibája, hogy hiába válik sötétté a Messenger, gépeléskor ugyanúgy egy vakítóan fehér billentyűzet ugrik fel, szóval egyelőre csak félmegoldást kaptunk. Ez viszont nem a Messenger hibája, hiszen az applikációnak nincs lehetősége külön a billentyűzet beállításait kezelni.

A funkció még nem érhető el mindenki számára, folyamatosan kerül bevezetésre.