A Snapchat legújabb projektjében 3D eszközöket biztosít vizuális művészek számára, amivel különböző helyszínekre tehetik a műveiket. A csavar a dologban pedig az, hogy a felhasználók elhelyezhetik az applikáció térképén, és meg is kereshetik utána. A Snapchat egy rejtélyes videón keresztül jelentette be a képzőművészeti funkciót, ami azonnal kirobbantotta a találgatásokat. A népszerű közösségi platform virtuális kiállítóteret csinál a környezetünkből. Egy látványos Jeff Koons-szobor a kert végében? Igen!

Az újságírók próbálták kideríteni az új projekt részleteit, de a Snapchat egyelőre nagyon titokzatos, és nem árul el többet ezzel kapcsolatban. Egyelőre annyit tudunk, hogy a platform különböző ismert műalkotásokat állít fel a köztereken, amiket a Snapchat térkép alkalmazásával meg is kereshetünk. Ha megérkeztünk a célhoz, akkor a mobilunk kameráján keresztül nézhetjük a virtuális installációkat. Kicsit hasonló a működési elve a Pokemon go-hoz, viszont ezzel a játékos funkcióval bővíthetjük a kortárs képzőművészeti ismereteinket. A Snapchat ráadásul lehetőséget biztosít a képzőművészek számára, hogy benevezzék az alkotásaikat a programba.

A közösségi platform tehát már megint nagyon ráérzett valamire, hiszen az új alkalmazás nem csak ötletes és kreatív, de ráadásul interaktív módon segít népszerűsíteni a művészetet is.

Az Y-generáció körében taroló márkákról itt írtunk:

Erre a 10 márkára buktak a fiatalok 2017-ben

Az amerikai KFC innovatív kampányáról pedig itt számoltunk be:

A KFC új kampányában mutatta be a világ első GPS kazettáját

 

Forrás: Social Media Today