Bár csak két és fél hónapja él a Messenger Platform alkalmazás, máris 11.000 bot szolgáltat információt termékeiről és szolgáltatásaitól, emellett pedig már 23.000 fejlesztő jelentkezett képzésre, hogy a jövő botjai minél modernebbek és segítőkészebbek legyenek. Ám a Messenger Platform újabb nagyszabású fejlesztéseket vezetett be.

Messenger Platform

 

  • Minősítés: Az emberek mostantól könnyedén tudják csillagokkal vagy akár szöveges üzenettel minősíteni a botok munkáját. Ezeket a visszajelzéseket egyelőre csak a fejlesztők láthatják.
  • Gyors válaszok: A felhasználók mostantól gyors válaszokat is kaphatnak. A fejlesztéshez tíz gomb tartozik, mindegyik a legutóbb elküldött üzenetekkel összekötve – ezzel könnyebbé válik az automatikus válaszadás.
  • Messenger: Az üzletek mostantól a felhasználókat Messengeren is elérhetik, ezzel a kommunikációt személyesebbé téve. Ehhez természetesen a felhasználók beleegyezése is kell.
  • Gif, audió, videó és fájlok: Mostantól a kommunikáció során gifet, audiót, videót és fájlokat is lehetőségünk van küldeni, ezzel színesebbé és személyesebbé téve a kommunikációt.
  • A Manage, Mute és Ratings Now lehetőségekkel a felhasználók még könnyebben irányíthatják a botokkal történő kommunikációt. A botok ugyanolyan módon némíthatók el, ahogy ismerőseinkkel tesszük a Messengeren.
  • Ezen felül mostantól a Messengerblog.com címen a fejlesztők és vállalkozások esettanulmányokkal, tippekkel és speciális Q&A-sorozatokkal ismerkedhetnek meg jobban a Messenger Platform lehetőségeivel.

Forrás: Facebook Blog