A Facebook eredetileg ugyebár azzal a céllal indult, hogy az egyetemisták könnyebben tudják tartani a kapcsolatot, és ismerkedni, de aztán a világ egyik legnagyobb cégévé nőtte ki magát. 2020 szeptemberében újra felélesztette Mark Zuckerberg az eredeti törekvéseket, de úgy tűnik, ezúttal nem járt sikerrel. 

Az elképzelés az volt, hogy a Facebook Workplace mintájára jön létre a Campus, vagyis egy közösségi hálózat a Facebookon belül, az egy felsőoktatási intézménybe járók számára. Csak azoknak elérhető, akik igazolják, hogy abba az iskolába járnak, és a cél az volt, hogy az egyetemi élet ne álljon le a pandémia ellenére sem. Azonban nem igazán lett népszerű a kezdeményezés. 

A Meta azt mondja, nagyon sokat tanultak arról, hogyan keresnek egymással kapcsolatot azok, akik egy iskolában tanulnak, és az is igaz, hogy a Facebook már eddig is több lehetőséget biztosított arra, hogy ismerkedjenek vagy beszélgessenek a felhasználók. Egyébként a Campust csak 204 amerikai iskolában tették elérhetővé, vagyis a hiánya valószínűleg nem okoz majd nagy zavart a közösségi oldal és a diákok életében sem. 

Forrás: Social Media Today