Az, hogy kérés nélkül ráerőltették a felhasználókra a U2 új lemezét, nem várt reakciókat váltott ki az emberekből.

Az Apple és a U2 együttműködése nem is tűnt elsőre rossz gondolatnak, hogy az összes iTunes-felhasználó ingyen megkapja a zenekar új albumát. A kivitelezés viszont nagyon félresikerült, amikor a felhasználók döbbenten tapasztalták, hogy a lemez csak úgy “ott termett” a készülékükön – noha sokakat nem is érdekelt a dolog, nem akarták letölteni. Ráadásul első ránézésre letörölhetetlennek tűnt, olyannyira, hogy az Apple külön aloldalt hozott végül létre, amin pontról pontra leírják, hogyan lehet megszabadulni az albumtól.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-u2-image22172043

Facebookon és Twitteren mindenesetre nagyon visszaütött az akció, rengetegen magát a U2-t szidták, és az előző hetekhez képest a zenekar pozitív megítélése most 41 százalékkal zuhant. A legtöbbször olyan szövegkörnyezetben bukkant fel a U2, mint például “mérges vagyok”, vagy “kib*szott telefon”.

Szeptember 11. és 14. között az Apple-felhasználók között váltott szöveges üzenetek nagy része is a U2-ról szólt, a legtöbb arról, hogy értetlenkedtek, hogyan is kerültek a letöltött zenéik közé az együttes új számai – írja az AdWeek.