Kicsinosította a naptárját a Google Androidon.

Teljesen újratervezte a Google a Naptárját Andoriodon azzal a céllal, hogy egyszerűbben és hatékonyabban tudjunk tervezni. Okosabb lett, és több folyamatot is automatizál. Így például, ha járat- vagy szállásfoglalásról kapunk egy visszaigazoló e-mailt, a Google ezeket automatikusan beleteszi a naptárunkba, sőt, az esetleges változásokat is valós időben frissíti.

calendar1

Egy új szolgáltatás is belekerült az alkalmazásba, Assists néven, ami egyfajta szövegkiegészítőként működik. Ez annyit jelent, hogyha például egy esemény létrehozásánál megadjuk a helyszínt, akkor a Google Maps információit használva kiválaszthatjuk a listáról a hely pontos nevét, címét. Vagy ha ismerőst adunk hozzá, akkor a már meglévő kontatjaink közül is felajánlja a lehetséges személyeket.

calendar2

A Naptár új megjelenési formátumot is bevezetett, Schedule View (Menetrend vagy Beosztás) néven, amely látványosabb képi megjelenítést ad az eseményeinknek, fotókkal, térképpel színesítve azokat.

Az új Google Calendar az Android 5.0 Lollipop készülékeken már most is elérhető. A 4.1 vagy annál frissebb Androidos eszközökön pedig az ígéretek szerint a következő hetekben találkozhatunk majd vele a Google Play áruházban.

(via)