Mark Zuckerberg, a Meta alapítója azt mondta, hogy a metaverzum kulcsa a mesterséges intelligenciában keresendő, ezért több nagyszabású tervet is bemutatott, amin mérnökei dolgoznak. 

Egy virtuális világot meg kell építeni, ebben segítségükre  van a Builder Bot mesterséges intelligencia funkció, a bemutatott videóban ezzel készült szigetet, fákat és strandot is lehetett látni. Aztán szükség van arra is, hogy a felhasználók kommunikálni tudjanak egymással, ebben pedig egy univerzális beszédfordító lehetőségét vázolta fel. 

Ezek persze csak a tervek leglátványosabb részei, alapvetően a mesterséges intelligencia segít majd, hogy a virtuális világot úgy lássuk és érzékeljük, mint a valódit. Ezzel kapcsolatban a magánélet védelmét és felelősségteljes mesterséges intelligenciát ígért Zuckerberg. 

A Facebook az elmúlt 10 évben fektet be a mesterséges intelligenciába, és a világ egyik vezető szakértője, Yann LeCun az erre szakosodott részlegük vezetője, ahol olyan rendszereket fejlesztenek, amelyek önfelügyelt tanuláson alapulnak. 

Forrás: BBC