Ha valaki hamarosan értesítést kap a Metához tartozó alkalmazások bármelyikében arról, hogy frissültek az adatvédelmi szabályok, ne lepődjön meg, felhasználók milliói kapnak hasonlót, miután a Meta bejelentette, hogy frissítette és érthetőbb tette az adatvédelmi szabályokat. 

A Metát évek óta rengeteg kritika éri az adatvédelmével kapcsolatban, ezért a vállalat célja, hogy jobban megértessék az ügyfelekkel, hogyan használják fel az adataikat. Azt azonban leszögezték, hogy a változtatások nem teszik lehetővé számukra, hogy új módszerekkel gyűjtsenek adatokat. 

A beállítások között egy új felületen  jobban szabályozhatjuk, ki lássa a bejegyzéseinket, illetve hogy mi milyen hirdetéseket lássunk. Azt is kifejti a Facebook, hogy ő mit vár el a felhasználóktól, vagyis mikor tilthatja le vagy szünteti meg a fiókokat, valamint részletezikl, hogy mi történik egy fiók törlésekor. A Meta azt állítja, hogy további részleteket is közöl arról, hogy milyen típusú harmadik felekkel oszt meg információkat, valamint arról, hogyan osztják meg az adatokat a saját termékeik között. 

Azért olyan túl nagy demokratizálódás nem történt, a vállalat szerint azok az emberek, akik nem akarják elfogadni a változtatásokat, „szabadon elhagyhatják szolgáltatásainkat”

Forrás: BBC