A Magyarországon egyelőre botladozó Netflix az USA-ban bár jó számokat hozott, a nagyütemő növekedés sose volt rá jellemző. Ám mindez most nagyot változott.

netflix

2016 harmadik negyedévében a Netflix sokkal jobban teljesített, mint amire a Wall Street is számított – olyannyira jól, hogy részvényei 20 százalékkal nőttek meg, aminek hála a cég a hírek szerint tízmilliárd dollárnyi részvényt dob a piacra. Ráadásul az idei utolsó negyedév is várhatóan jól fog teljesíteni – a cég minden bizonnyal átlépi a 90 millió előfizetőt.

netflix-2016-q3

A Netflix hirtelen sikerével sok befektető nyugodott meg. A Netflix helyzetet nemrég nem ilyen rózsás volt, sokkal inkább aggasztó: miután a cég hirtelen több ország felé is nyitott – így például Magyarország és Lengyelország felé, kínosan vékony kínálattal – a Netflixnek konzervatív politikát folytatva vissza kellett vennie mutatóit és kevesebb bevétellel számolni.

netflix-2016-q4-prediction

A Wall Street az utóbbi negyedévben 304.000 amerikai és 2 millió nemzetközi felhasználót várt a Netflixtől, amiből végül 3,2 millió nemzetközi felhasználó és 370 ezer amerikai felhasználó lett.

Tőzsdei teljesítményével pedig minden jel szerint a Netflix kiheverte januári kudarcait is.

Forrás: TechCrunch