Nehéz volt eddig beírni a keresébe valaki felhasználónevét és megnézni az Instagram-profilját? Nem? Tudjuk. De azért mostantól máshogy is megnézhetjük más fiókját, abszolút kényelmetlenebbül. 

Mostantól ugyanis bárki készíthet személyre szóló nametageket Instagramon, ami igen kreatív módon az Instagram logójából és a felhasználónévből áll. A nametaget mi magunk is tudjuk formázni, meg tudjuk változtatni a színét, illetve tehetünk rá emojikat és matricákat is.

De hogyan is működik egy Instagram-nametages profilcsere?

Nos, először is az oldalsó menüben meg kell nyitnunk a Nametag menüpontot, ahol már láthatjuk is a nametagünket. Ezt kell megmutatnunk ismerősünknek, aki ugyanebben a menüpontban a saját nametage-e helyett beállíthatja a nametag-olvasási funkciót, amivel már olvashatja is telefonunk képernyőjéről a kódot. Ezek után pedig meg is jelenik profilunk összefoglalása, és persze be is lehet követni az illetőt.

Hogy egyszerűbb-e bediktálni a felhasználónevet a másiknak?

Igen. Az.

Mellesleg az Instagram ismét nem volt kreatív a fejlesztéssel, hiszen a hasonló QR-kódok már léteznek jó ideje Pinteresten, Messengeren és Snapchaten is, igaz inkább csak a legutóbbinál használják a felhasználók.

Azért voltak érdekesebb hírek is mostanában az Instagram háza táján.

Az egyik hírtől például odavoltunk:

Kiemelkedően fontos újításon dolgozik az Instagram

Múlt héten lelépett a gigacég két alapítója:

Elhagyja az Instagramot a két alapítója

A képmegosztó alkalmazás ezen felül tovább lépked az e-commerce irányába. Ennek például nem is örült a két alapít, lásd feljebb.

Újabb vásárlási lehetőségek az Instagramon