A Bytedance tulajdonában álló Douyin bejelentette, hogy a 14 év alatti felhasználóik reggel hat és este tíz között, maximum 40 percet használhatják az alkalmazást, ami a TikTok kínai megfelelője. 

Az alkalmazás használatának nincs alsó korhatára, ugyanakkor 14 év alatt a szülő hozzájárulása is szükséges a regisztrációhoz. A szigorítás az úgynevezett ifjúsági mód része, amire ezzel együtt tudományos kísérletek, múzeumi kiállítások, és történelemórák is érkeznek, amivel az értékesebb tartalmak felé szeretnék terelni a tinédzsereket. 

Kínában az utóbbi hónapban erőteljesen korlátozni kezdték a 18 év alattiak hozzáférését a technológiákhoz. Például nem játszhatnak hétközben videójátékokkal, és hétvégén is csak korlátozott ideig maradhatnak online. 

A mostani szabályozás azokra vonatkozik, akik saját névvel és életkorukkal regisztráltak, vagy a szülők bekapcsolják az új módot. Az egyelőre nem világos, hogyan ellenőrzik és szankcionálják azokat, akik nem a saját adataikkal vannak jelen a platformon. 

Forrás: BBC