A Facebook bejelentette, hogy változtat azon, ahogyan a zaklatásokat kezeli, és szigorít a moderálási gyakorlatán. Eddig egy közszereplőnek pont amiatt, mert ismert személy, többet kellett elviselnie. Ez igaz volt az egyszerű trollkodásokra és beszólogatásokra vagy durvább vitákra és véleménynyilvánításra, de a zaklatásra is. Most ezen a gyakorlaton egy kicsit változtatnak. 

Egyrészt a szexuális zaklatást a közszerepőknek sem kell eltűrnie, a facebook minden olyan profilt, oldalt, csoportot vagy eseményt töröl, amely tárgyiasít közszereplőket, hírességeket, politikusokat és tartalomelőállítókat. Tiltják a szexuális tartamú képmanipulálás, rajzok és degradáló bejegyzések közzétételét, valamint moderálni fogják a kéretlen szexuális kommenteket is. 

A másik újítás, hogy bevezettek egy olyan kategóriát, mint az “akaratlan közéleti személy, és ide sorolták az újságírókat vagy az aktivistákat. A felhasználási feltételek szigorítása után fokozzák az ebbe a kategóriába tartozó személyek ellen irányuló zaklatás és megfélemlítés ellenőrzését, és szigorúbban lépnek fel ellene. 

Forrás: The Guardian, The Verge