Neil Youngnak elege lett a Facebookból. A rocklegendának az volt az utolsó csepp, hogy a Facebook megjelent, mint támogató a Federalist Society éves gáláján, ami egy erősen jobboldali szervezet. Ők álltak Brett Kavanaugh legfelsőbb bíró jelölése mögött, akit a jelölési folyamat alatt többen is megvádoltak szexuális zaklatással, de ennek ellenére Donald Trump mégis kinevezte.

Youngnak már egy ideje elege van a Facebookból amiatt, hogy folyamatosan hamis hírek terjednek rajta, és láthatóan nem tesznek semmit ellene. Az sem tetszik neki, hogy a Facebook ezzel a szponzorációval elköteleződik egy oldal felé, miközben pont a semlegesség lenne a lényege. Szerinte ez az egész csak tovább mélyíti a zavart a felhasználókban, akik már így sem tudják eldönteni, hogy mi igaz, mi nem a Facebookon.

Szóval a 74 éves Neil Young otthagyja azt a platformot, amit gyakorlatilag minden zenész az első számú kommunikációs felületének tart. Persze a koncertjei továbbra is meg lesznek ott hirdetve, még ha ő nem is lesz jelen.

Forrás: The Guardian