Mi is írtunk arról, hogy a Facebook közzétette, melyek voltak a legnépszerűbb bejegyzései, hogy ezzel is bizonyítsa, nem a politikai tartalmú cikkek, hanem a bárgyú mémek érnek el sok embert. Azóta kiderült, hogy volt egy előző jelentés is, amit inkább elhallgattak, nehogy sokat kelljen magyarázkodni. 

Mi is írtunk arról, hogy a kritikák szerint addig csűrték-csavarták a jelentés összeállításának metódusát, amíg az számukra is megfelelő eredményeket mutatott, most viszont kiderült, hogy az első negyedéves jelentést inkább nem is hozták nyilvánosságra. Abból ugyanis egyértelműen kiderült, hogy a legtöbb embert elérő cikk egy megalapozatlan hír volt. Ebben egy orvos halálát hozták összefüggésbe a koronavírus elleni vakcinával. A cikket az Egyesült Államokban több mint 54 millió ember látta, viszont azt a cikket, amelyben megírják, hogy nem találtak végül összefüggést az orvos halála és a vakcina között, már csak az eredetileg elért emberek töredékének mutatta meg a Facebook. 

Andy Stone, a Facebook kommunikációs vezetője nyilvánosságra hozta a jelentést, miután az egyébként is kiszivárgott, és megpróbálta megmagyarázni, miért nem beszéltek korábban erről. Eszerint ami történt, az pont azt mutatja be, milyen nehéz definiálni a félrevezető tartalmak fogalmát, illetve elmondta, hogy voltak a jelentésben olyan hibák, amiken dolgozniuk kellett. 

Forrás: The Verge