Egészen újfajta módszert vet be a Facebook, hogy még jobban magához vonzza a felhasználóit.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-social-networking-cordless-phone-loading-facebook-image24405277Elsősorban a fejlődő országokra gondol a Facebook az új fejlesztésével, ahol jóval nagyobb számban vannak jelen a hagyományos mobilok az okostelefonoknál – írja a Reuters. A most, Indiában elindított szolgáltatás lényege, hogyha a felhasználók megcsörgetnek egy adott telefonszámot, sporteredményeket vagy híreket kaphatnak a telefonjukra. A „megcsörgetéses” módszer nálunk sem idegen, pláne a tinik között, akik például csak megcsörgetik a szüleiket, hogy hívják őket vissza, így spórolva a feltöltőkártyán.

Persze ahhoz, hogy valaki élhessen ezzel a lehetőséggel, regisztrálni kell a Facebookon – Indiában például körülbelül 100 milliónyian használják az oldalt.

Érdekesség, hogy a cég először tesztel olyan reklámeszközt, ami egy adott ország gazdaságára, fogyasztására, illetvekommunikációs szokásaira szabtak. Ha a módszer beválik, hamarosan Brazíliában, a Dél-Afrikai Köztársaságban és Indonéziában is bevezethetik.