Fényképes igazolványt kértek tőle, hogy bebizonyítsa, tényleg így hívják.

Szerencsés véget ért egy amerikai nő kálváriája a Facebookkal. A New York-i nő, Melinda Kiss június 6-án ment hozzá szerelméhez, Bob Fleckerhez.

melinda_kiss2

Fotó: Facebook

Ahogyan ezt már megszokhattuk, hamarosan átírta a nevét, ami így Melinda Kissből Melinda Kiss Flecker lett. Ami angolul annyit tesz, Melinda csókolja Fleckert. A Facebook nem is fogadta el ezt a verziót. „Amikor el akartam menteni, a Facebook nem engedte” – írta a nő a Business Insider érdeklődésére.

Nem sokkal később kapott is egy e-mailt a Facebooktól a névváltoztatásról, ami arról szólt, hogy mindenkinek a saját, valódi nevét kell használnia. Egyértelmű volt, hogy a „Kiss” volt az „aggályos” az oldal üzemeltetői szemében, figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy a nő már nyolc éve Melinda Kiss néven van fent a Facebookon.

nevvaltoztatas

A közösségi oldal arra kérte a nőt, hogy e-mailben küldjön nekik egy másolatot a fényképes igazolványáról, ezzel bizonyítva, hogy valóban Melinda Kiss Flecker a neve.

melinda_kiss_mail

A nőnek egyébként nem ez volt az első ilyen „ügye”, már 2012-ben igazolnia kellett a Google-nél, hogy a Google Plus-os regisztrációjánál elfogadják a teljes nevét. Azóta egyébként már lazított a Google a szabályian, így a Google Pluson július közepe óta senkinek sem kötelező a valódi nevét használnia.

Melinda kálváriája egyébként magyar idő szerint hajnali három körül pozitív fordulattal zárult, ugyanis miután igazolta magát, „csupán” 11 óra telt el, és el is fogadták a névváltoztatási kérését és frissítették is a nevét az oldalán.

fb_nev

A Kiss vezetéknév egyébként feltételezhető, hogy magyar felmenőkre utal. Ennek megerősítéseként megkerestük Melindát, ha válaszol nekünk, frissítjük a cikkünket.