Érdekes kutatást tett közzé a Nielsen – amit azért érdemes fenntartással kezelni, hiszen a Facebook rendelte azt meg.

A Nielsen azt mérte fel a Facebook kérésére, hogy a videós hirdetések milyen hatással vannak a márkák mérőszámaira. Mivel ezek a videók egyre inkább fontosabbak a Facebook számára, nem csoda, hogy szerettek volna róluk egy átfogó tanulmányt. Mielőtt azonban tovább olvasnál, fontos, hogy tudd, mivel a Facebook felkérésére készült a kutatás, érdemes azt némi fenntartással kezelni.

Lássuk tehát, mit állapított meg a Nielsen. Nem meglepő módon, ha elindítunk egy videót, akkor emelkedik a hirdetés felidézése, a vásárlási hajlandóság, valamint a márka ismerete. Ez pedig az idővel nő egyenesen arányban, vagyis minél tovább nézzük a videókat, ezek annál inkább emelkednek, de állítólag már akkor is egy minimális eredményt elért a hirdető, ha csak megjelent a videó nézőképe a felhasználó hírfolyamában – írja az AdWeek. A Facebook ugyanakkor kiemelte azt is, hogy a nézettségi adatok nem feltétlenül árulkodnak a kampány sikeréről.

facebook-video-hatas

Így tehát elméletben a megtekintés minden egyes másodperce fontos és értékes, de azt, hogy ez számszerűleg mit jelent, nem tudni.

Érdemes mindenesetre egy csalogató, kattintékony nézőképet kiválasztani a videónkhoz, ami köthető legyen a márkánkhoz, és minél inkább szórakoztató legyen a felhasználók számára, hogy lehetőleg a felvétel minél nagyobb részét nézzék meg.