Készüljetek fel a világ egyik legnagyobb first world problemjére. De nyugi, máris van rá megoldás.

snapchat-spectacles

Bár olyan nagy port nem vert, már itt van köztük a Snapchat szemüvege, a Spectacles, amellyel végre nem kell elővennünk telefonunkat, hogy rátegyük ismerősünkre a kutyanyelvet, hiszen mindent meg tudunk örökíteni szemüvegünkkel. Sőt! A Spectaclesszel új hirdetési forma is debütált – ami még érdekes is lehet a platform részéről.

De mi van azokkal akiknek rossz a szeme és nem látják teljesen tisztán, hogy mit is örökítenek meg szemüvegükkel? Vegyék le és használják mobiltelefonjukat? Szó sem lehet róla! A Snapchat most a Rochester Oprical szemüveglencse gyártóval közösen kezd szemüveglencsék gyártásába, melyek a Spectaclesnél is felhasználhatóak. A lencsék kezdőára 99 dollárt, ez természetesen feljebb kúszhat speciálisabb igényekkel. A lencsék antireflektív anyaggal lesznek bevonva – nem fognak tükröződni – de lehet majd rájuk igényelni polarizált és photochromic borítást is, mely fény hatására besötétül.

A Rochester Optical dolgozott már a Microsoft HoloLens-ével, az Intel Recon Jettjével és a Google Glass-szal is. Vagyis lehet, hogy nem olyan jó ómen…

A lencsék mától rendelhetők meg, elkészítésük 2-3 napot vesz igénybe, utána postázzák.

A nagy kérdés persze az, hogy a Snapchat miért nem fejleszt ki inkább egy lencsét, amivel tisztábban lát az ember?

Forrás: Adweek