Mikor számít még túl korainak, hogy bevezesd a gyermekedet a fogyasztói elektronika világába? Azt is mondhatnánk, talán nincs ilyen időpont tekintve, hogy a legkisebbek is milyen gyorsan a technológia felhasználóivá válnak. Ám néhány iparági szakértő állítása szerint például a tabletek és hasonló eszközök használata a picik mentális fejlődésére komoly hatással lehet. A JoyCarpet nevű különleges szőnyeg viszont fényeket bocsát ki és mindenféle hangokat ad ki pontosan azért, hogy segítse a gyerekek fejlődését – írja az Übergizmo.

joycarpet

A JoyCarpet LED fényei pirosban, kékben vagy zöldben pompáznak és a baba érintésére és mozgására reagálva ad ki a szőnyeg hangokat. Elemekkel működik, így az is elkerülhető, hogy a kicsi belegabalyodjon kábelekbe, vezetékekbe. E koncepció célja, hogy javítsa az agy és a test fejlődését, s a közelmúltban a Lexus Design Award tucatnyi nyertesei közé is bekerült.

A JoyCarpet prototípusai valamikor idén jelennek majd, ám pontos időpontot és árat még nem tettek közzé, írja a Daily Mail is, amely elsőként számolt be a termékről.