Az Adult Friend Finder nevű, több mint 100 millió felhasználóval rendelkező társkereső oldal elkezdte tiltani a maszkhasználatot a profilképeken. Mesterséges intelligencia segítségével szűrik az olyan fotókat, amiken a felhasználók maszkot hordanak. 

A lépésre azért volt szükség, mert bár a maszkok arra szolgálnak, hogy élő találkozások során lecsökkentsük annak esélyét, hogy aeroszol cseppekben másoknak átadjuk a vírust, ami annak ellenére is fertőzhet, hogy nem érzünk tüneteket magunkon, egyre többen éltek vissza ezzel a társkereső oldalon.

Csalók kezdtek el maszkos képeket feltölteni, romantikus üzeneteket írni, majd pénzt kérni társkereső emberektől. De az is visszatérő trend lett, hogy maszkkal szerették volna eltakarni magukat az emberek, hátha nagyobb sikerrel járnak a párválasztásban. Az oldal üzemeltetői kénytelenek voltak lépni, miután sok felhasználónak az idegeire ment ez az új módszer, ezért bár továbbra is fontosnak tartják a maszkviselést személyes találkozók során, arra jutottak, hogy a virtuális találkozókhoz és a feltöltött képekhez nem kell maszkot hordani. 

Forrás: Forbes