Nagyon furcsa és meglehetősen felelőtlen őrületre hívja fel a rendőrség a figyelmet, ami amellett, hogy veszélyes, még büntetik is. Amerikában ütötte fel a fejét a fiatalok körében az őrület, ami azóta már Angliában is hódít. A lényege, hogy diákok élelmiszerüzletekben emberekre köhögnek vagy tüsszentést imitálnak a közelükbe, esetleg látványosan leköhögik a zöldségeket és a termékeket, majd ezt a videót feltöltik a közösségi oldalakra a népszerűség reményében.

Az oldalak egyébként hamar kapcsoltak, a Youtube, Facebook, Tiktok és az Instagram is tiltja az ilyen videókat, a Purcelleville rendőrőrs pedig beazonosított és el is fogott néhány olyan fiatalt, akik ezt jó poénnak tartották. Bár bűncselekménynek nem nyilvánították a történteket, de így is megkérték a szülőket, hogy figyeljenek jobban a gyerekükre, és globálisan is azt kérik a szülőktől, hogy az iskolák bezárása miatt ne hagyják, hogy a gyerekek együtt lófráljanak.

A koronavírus egy olyan légutakat megtámadó vírusfertőzés, ami cseppfertőzéssel terjed, és tünetek nélkül is tud fertőzni, vagyis egy kamutüsszentés vagy köhögés is súlyos következményekkel járhat, a pánikról nem is beszélve, vagyis jóval komolyabb lehet, mint egy gyerekcsíny. 

Forrás: Dailymail