Érdekes felmérés készült arról, milyenek a Facebookra felkerült nyaralásos képek.

10-ből 9 amerikai töltött fel fotót a Facebookra a nyaralásáról – írja a The Atlantic. Egy nemrég készült felmérésben a nyaralásokon készült fotókról, a feltöltési szokásokról kérdezték az amerikaiakat, és a kutatás során több, izgalmas megállapításra jutottak.

Kiderült, hogy a válaszadók 26 százaléka nem találja magát elég vonzónak, ezért a testéről nem is töltenek fel képeket. 33 százalék azt mondta, szeret a különböző effektekkel szűrőkkel játszani, ezért megosztás előtt még megszerkeszti a fotókat. Sőt, 13 százalékuk a saját testét, vagy az arcát “javítja fel” különböző szerkesztőprogramok segítségével, hogy szebbnek látszódjanak.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-group-smiling-women-making-selfie-beach-summer-vacation-holidays-travel-technology-people-concept-young-smartphone-image43522949

A felmérés során arra is kíváncsiak voltak, hogy a nyaralásból visszatérve mennyi idő telik el, amíg megosztják a vakációról készült fotóikat. A válaszadók 11 százaléka már 1-2 órán belül feltöltik a képeiket, 5 perc alatt csupán az 5 százalékuk, 1 órán belül pedig a 22 százalékuk.

Node milyen típusú képeket lövünk a nyaraláson, amiket közszemlére is teszünk? 15 százalék megosztja azt, hogy megérkezett a repülőtérre, 29 százalékuk lefotózza a szállodai szobáját, 19 százalék napszemüveges szelfit készít, 27 százalék az étkezésről posztol fotót, 75 százalék pedig a családjáról barátairól oszt meg képet. A koktélok a válaszadóknak csupán a 17 százalékánál tűnnek fel, míg az ablkaból, vagy erkélyről látható kilátással 51 százalék büszkélkedik. A környező területet, tájat (medence, strand, hegyek) igen sokan, 72 százalék osztja meg ismerőseivel.