Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága csütörtökön igazat adott a Twitternek és a Google-nak, kijelentve, hogy a közösségi média óriásait nem vonhatják felelősségre a terrortámadások áldozatai, az Iszlám Államot támogató bejegyzésekért.

Döntő fontosságú, hogy a Google tulajdonában lévő YouTube-ot és Twittert célzó ügyeket potenciális kihívásnak tekintették a technológiai cégek több évtizedes jogi védelmével szemben.

A bírók nem voltak hajlandók belemenni a vitába, jelezve, hogy az esetek kívül esnek a törvény hatályán, mert a platformok semmi esetre sem „segítették és támogatták” az IS terrortámadásait azzal, hogy felhasználóik a szélsőséges csoportot támogató bejegyzéseket helyeztek el.

A 230. paragrafus néven ismert törvény általános mentességet biztosít az internetes platformoknak a harmadik féltől származó tartalom bármely jogi következménye ellen, még akkor is, ha azt a webhely ajánlásaként terjeszti.

Az 1996-ban törvényessé vált 230. paragrafusnak tulajdonítják, hogy lehetővé tette az internet korlátozás nélküli terjeszkedését, de egyre inkább úgy tekintik, hogy hozzájárul a közösségi média társadalomra gyakorolt ​​káros hatásaihoz.

Forrás: Yahoo