Németország adatvédelmi biztosa szerint a kormányhivatalok dolgozóinak nem kéne a WhatsApp szolgáltatásait használni, mert az nem biztonságos, információkat továbbít a Facebooknak. És hát tudjuk, az pedig olyan cég, ami eladja a begyűjtött adatokat. Erre kérte már a hivatalokat is, de ennek ellenére többször is előfordult, hogy mégis ezen kommunikáltak. 

Ulrich Kelber levélben kérte az állami szervezeteket, hogy a járvány idején se feledkezzenek meg az utasításról, és ne könnyelműsködjék el az adatvédelmet. Kelber több lakossági bejelentést is kapott arra vonatkozóan, hogy hivatalok WhatsAppon keresnek meg állampolgárokat. Azt írta, hogy a szövetségi szervezetek kötelesek betartani a német törvényeket, mert jó példát kell, hogy mutassanak a lakosságnak. 

A WhatsApp természetesen azt mondta, hogy nem továbbít személyes adatokat a Facebooknak, illetve megerősítette, hogy továbbra is titkosítottak maguk az üzenetek, amiket csak a feladó és a címzett lát, a cégnek pedig nincs hozzáférése az üzenetváltások tartalmához.