A mai napon két újdonsággal egészítette ki a Whatsapp az alkalmazás biztonságát: az ismeretlen hívók némításával és az adatvédelmi ellenőrzéssel, amelyek máris elérhetők a felhasználók számára.

Az ismeretlen hívók némításának célja, hogy a bejövő hívások szabályozásával védje a magánéletünket. A fokozott védelem érdekében segít automatikusan kiszűrni a kéretlen tartalmakat, a csalásokat és az ismeretlenek hívásait. Ezek a hívások nem fognak csörögni a telefonunkon, de láthatóak lesznek a híváslistában, ha kiderülne, hogy mégis fontos személy keresett minket.

A figyelemfelhívás érdekében bevezetik az adatvédelmi ellenőrzést is, hogy mindenki tisztában legyen a WhatsApp kínálta védelmi lehetőségekkel.

Ez a funkció lépésről-lépésre végigvezet a fontos adatvédelmi beállításokon, és segít kiválasztani a számunkra megfelelő szintű védelmet – mindezt egy helyen. Ha rákoppintunk az adatvédelmi beállításoknál az „Ellenőrzés indítása” lehetőségre, a funkció végigvezet az üzeneteink, a hívásaink és a személyes adataink védelmét erősítő különböző adatvédelmi szinteken.

Forrás: Meta