Ha közösségi oldalak miatti balesetekről esik szó, akkor elsőre mindenkinek a vezetés közbeni facebookozás jut eszébe, másodiknak pedig a szelfizés közbeni hasraesés. Pedig van egy viszonylag új divat, aminek most már megvan az első halálos áldozata is, ez pedig a nembejelentő buli. 

Hagyományosan a születendő gyerek nemét a világgal úgy szokták közölni, hogy megmondja a boldog szülőpár a hozzá közelállóknak, hogy az orvosok szerint fiuk vagy lányuk születik. Ebbe a módszerbe hoztak új színt a nemleleplező bejelentések, amiket kifejezetten közösségi oldalakra szánnak a szülők.  Ennek az egyik első módja volt, hogy a pár felvágott egy kívülről fehér tortát, majd kiemelte a szeletet: ha kék volt benne a krém, akkor kisfiú, ha rózsaszín akkor kislány érkezett, ha zöld, akkor meg tudták, hogy az első születésnapra máshonnan rendelik majd a tortát. Ezt követték a fekete lufik, amiket ki kell pukkasztani, és vagy rózsaszín, vagy kék a konfetti. 

Ezek azonban kezdtek unalmassá válni, viszont mindenki imádta a közösségi oldalakon a videókat, úgyhogy beindult az ötletelés, hogyan lehetne még egyedibbé tenni őket. A dolog viszont kezd eldurvulni, és már többen is felszólaltak, hogy sokkal biztonságosabb lenne a világ, ha továbbra is szóban jelentenék be a születendő gyerek nemét, esetleg visszatérnének a tortasütéshez. 

Az utóbbi időben kigyulladt és leégett egy autó, ami kék füsstel égette a gumiját, csak arra nem számított senki, hogy a festék túlságosan gyúlékony lesz. 

Kiderült, hogy az arizóniai pusztító erdőtüzet is egy ilyen buli okozta, ahol puskával lőtték volna szét ládát, ami leleplezi a gyerek nemét, de a száraz aljnövényzet azonnal meggyulladt, és hatalmas méretű pusztítást vitt véghez. 

Volt olyan is, aki egy aligátorral haraptatott szét egy rózsaszín port tartalmazó konzervesdobozt, amitől bár az emberek nem sérültek meg, az aligátor viszont valószínűleg nem köszönte meg nekik az akciót. 

Egy hónapja pedig egy pár készített véletlenül csőbombát füstbomba helyett, ami megölt egy 58 éves nőt, a leendő nagymamát Iowában. A pár elmondta, hogy ők csak a közösségi oldalra szerettek volna egy jó videót csinálni. 

Texasban pedig egy kisgép zuhant le, miután több mint egy hektoliter rózsaszín folyadékot engedett ki egy mező felett, és a pilóta elvesztette uralmát a gép felett. A vizsgálatok szerint a balesetet az okozta, hogy a hirtelen súlyvesztés miatt a repülő egyensúlya felborult, viszont a család kérésére túl alacsonyan repült a pilóta ahhoz, hogy ezt korrigálni tudja. 

Az eredeti nembejelentő tortát egy blogger készítette, aki egy cikkben nemrég azt nyilatkozta, hogy ha tudta volna, hogy így meghülyülnek az emberek, és eldurvul ez az egész, biztos, hogy sosem süt ilyen tortát, vagy megtartja magának, és a szűk családi körnek.