Ben Yu és Deven Soni spray formátumú koffeinnel ostromolná a piacot, amely a bőrön keresztül szívódik fel. A neve „Sprayable Energy”, egy szagtalan anyag, amely koffein, víz és tirozin származék keveréke, amely egyike annak a 22 természetben előforduló aminosavnak, amely segít a fehérjék szintetizálásában. Az Indiegogo oldalán legalább 15 ezer dollárnyi adomány reményében kampányolnak, hogy elkezdhessék megrendelni a szükséges palackokat, amelyeknek darabja 15 dollár lenne – írja a TechCrunch.

Az ajánlás szerint 20 fújásnál nem szabad többet használni egy nap alatt, de elég könnyű túladagolni a szert ilyen kis palackkal, vagy egyszerűen csak elfelejteni, hol tartottunk a számolásban – írja a Fast Company újságírója, aki ki is próbálta a terméket.

3015961-poster-p-no-time-for-coffee-spray-caffeine-on-your-skin

Minden spray nagyjából 160 fújásra elég és egy fújás egy negyedcsészényi kávéval egyenlő. Yu azért kezdett el dolgozni a terméken, mert túlságosan érzékeny a koffeinre. „Mindig frusztráltak az energiaitalok. Megiszom ezeket, bekerül a sok koffein a testembe, aztán pedig jön ez az idegesítő érzés. Amikor megiszom, nem tudok koncentrálni és végül összeomlok.”

Elkezdte tanulmányozni a koffein szerkezetét és észrevett néhány hasonlóságot a nikotinnal, amelyet már használnak a leszokásban segítő tapaszokban. Elvégzett néhány tesztet magán és megkezdte a munkát az édesapjával, Chongxi Yu – val, aki vegyészként dolgozik. Normális esetben a koffein nem igazán oldódik, ha viszont vizet és tirozint adnak hozzá, máris sokkal könnyebben felszívja a test.

20130806202208-small-igg-image

Nagyjából ugyanekkor, Yu elkezdett dolgozni Sonival is, akivel most meghódítanák a piacot, hogy eladják a terméket azoknak az embereknek, akik érzékenyek a koffeinre vagy azoknak, akik szeretnék aprólékosan kalibrálni a napi koffein bevitelüket.

Azt mondják, hogy körülbelül 15-30 percbe kerül, hogy a spray hasson. Bár arról még nem készültek hosszú távú vizsgálatok, hogy a koffein bőrön keresztül történő felvételének milyen a hatása összehasonlítva az elfogyasztásával, a cég követi a megfelelő egészségügyi irányelveket és szabályozott létesítményekben gyártja a termékeit. Felhívták a figyelmet ezen kívül néhány olyan tanulmányra is, amelyek azt sugallják, hogy a koffein talán megvédhet a bőrráktól.