Épp a múlt héten számoltunk be arról, hogy a Twitter engedett a felhasználói nyomásnak, és egyelőre csak teszt jelleggel, de az iOS-es alkalmazásukban megjelent a lehetőség, hogy a felhasználók válthassanak az algoritmus vezérelt és a hagyományos, kronologikus posztmegjelenítés között.

A felhazsnálók között viszont ennél is fontosabb kérdés, hogy ellentétben a Facebookkal vagy az Instagrammal, egy Twitter-poszt megírása után nincs lehetőség arra, hogy utólag szerkeszthető legyen. A cég vezetőjét, Jack Dorseyt már rengetegszer faggatták arról, hogy várható-e ilyen funkció a Twitteren, de válasz a legtöbb esetben elutasító volt.

Van rá esély, hogy előbb-utóbb a Twitteren is lehet majd szerkeszteni a posztokat

Van viszont remény, hogy egyszer mégis megvalósul az utólagos szerkesztés lehetősége, ugyanis egy indiai eseményen Dorsey már úgy nyilatkozott, hogy a cégen belül már foglalkoznak azzal, hogy mégis miképp lehetne ezt megvalósítani.

Ez persze koránt sem jelenti azt, hogy belátható időn belül megjelenik a szerkesztés lehetősége, ráadásul Dorsey ismét kiemelte, hogy a hosszabb időre visszanyúló szerkesztést egyáltalán nem tartja jó ötletnek, maximum azt, hogy a posztolást követő öt percben lehessen változtatni. Azért az még mindig több, mint a semmi.

Forrás: Social Media Today