Manapság senkinek nem lehet újdonság, hogy az olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook, az Instagram vagy a YouTube, tűzzel vassal üldözik az erotikus tartalmakat, már egyetlen női mellbimbó megmutatása is törlést és tiltást vonhat maga után, és már a művészeti alkotások “sincsenek biztonságban”. Ehhez képest volt meglehetősen szabados hely a Tumblr, ahol mindenféle korlátozás nélkül lehetett erotikus és pornográf tartalmakat közzé tenni. Ennek viszont most vége.

A szolgáltatást birtokló Yahoo a napokban jelentette be, hogy december 17-től bannolni fogják a korábban szabadon terjesztehető felnőtt tartalmakat: nem látszódhat női mellbimbó, semmilyen nemi szerv, és szexuális aktus sem. A korlátozás ráadásul nemcsak videókra és gifekre vonatkozik, de az erotikus rajzokat és illusztrációkat is kitiltják a platformról. A korábban posztolt tartalmakat pedig automatikusan privát módra állítja a rendszer.

Az éles váltás ugyanakkor nem a véletlen vagy hirtelen döntés eredménye: egyértelműen annak köszönhető, hogy az Apple két héttel ezelőtt eltüntette a Tumblrt az App Store-ból, méghozzá arra hivatkozva, hogy a program képtelen volt kiszűrni a gyerekpornós tartalmakat.

Forrás: The Verge