Az Androidon futó WhatsApp biztonsági másolatok a Google Drive-on tárolódnak. Attól függően, hogy mióta használja az alkalmazást, és milyen csevegései vannak, ezek a biztonsági másolatok kicsik vagy nagyok lehetnek, különösen, ha a fényképekről és videókról is készül biztonsági mentés.

A Google hosszú ideig nem számította be a WhatsApp biztonsági mentését a Google Drive tárhelykorlátjába, de ez változni fog. Decembertől a WhatsApp béta felhasználóinak a biztonsági másolataik már beleszámítanak, 2024 elején pedig ez mindenki másra is érvényes lesz.

Hogy ez mekkora hatással lesz a felhasználókra, az valóban attól függ, mekkora a biztonsági másolat. Vannak olyan másolatok, amelyek akár 100 GB-os méretűek, mivel tele vannak fotókkal és videófájlokkal, de vannak olyan biztonsági mentések, amelyek ennek a töredéke, mivel a felhasználó csak a csevegési naplók és fényképek mentését választja.

Szóval sok embernek érdemes lehet Google One felhőtárhely vásárolni, különben a WhatsApp-mentései komolyan megterhelik a Google Drive által a felhasználók számára ingyenesen kínált 15 gigás tárhelyet. 

Ezek a változások csak a következő hónapban lépnek életbe a béta felhasználók számára, és 2024 elején mindenki más számára, szóval még kis idő van arra, hogy az ember eldöntse, mit szeretne.

Forrás: Phandroid