Gondoltál már arra, hogy Pinteresten futtatsz versenyt a közösségépítés jegyében? Van néhány szervezet, amely már sikerrel járt ez ügyben, ám az is számít, hogy egyetlen piacon mozogsz vagy nemzetközi terepen. Idén júniusban a Nissan Europe indított egy Pinterest versenyt számos európai piacán, hogy hátszelet biztosítson az új Nissan Micra bevezetéséhez – írja a Business2Community.

A kampány célja az volt, hogy elköteleződésre ösztönözzék a vásárlókat és vizuálisan is életre keltsék a „Micra attitűdöt”. A verseny résztvevőit arra kérték, hozzanak létre Pinterest táblákat, ahol kifejezhetik rajongásukat a saját Micra autójuk iránt – bármi is hozza meg az inspirációt: emberek, idézetek, dizájn, termékek, helyszínek vagy tevékenységek. Itt elolvashatjátok a sajtóanyagot is.

How-to-host-Pinterest-competitions-across-multiple-international-markets-learnings-from-the-Ni

David Parkinson a Nissan európai közösségi és digitális részlegén dolgozó menedzsere arról is beszámolt, hogy hat hónappal ezelőtt kezdték el használni a Pinterestet. Úgy gondolták, ez egy nagyszerű felület ahhoz, hogy megosszák a nekik tetsző képeket, amelyek az autóikról készültek.

A jelenlegi Pinterest verseny pedig egyúttal arra is tökéletes alkalom, hogy elköteleződést váltsanak ki a Micra közönségéből, amelyben, mondja Parkinson, többségben vannak a nők – ettől függetlenül persze férfiak is csatlakozhatnak a megmérettetéshez. Zajt akarnak csapni az online közegben, többek között ezért használnak olyan képeket is, amelyekre kattintva a felhasználók a Nissan hivatalos honlapjára jutnak el.

Nissan-Micra-Attitude-Pan-European-Pinterest-Competition-Pin

Folyamatosan követik a #MicraAttitude tag használatát és monitorozzák a környezetet, amelyben említésre kerül, a teljes résztvevők és a pinek, repinek száma mellett. A továbbiakban pedig promotált tweeteket és Facebook posztokat is fognak használni, hogy még több felhasználóhoz jusson el a kampány híre és az elkövetkező hetekben minél nagyobb forgalmat biztosítsanak a Pinterest versenyhez.

Nissan-Micra-Attitude-Pinterest-Competition

A #MicraAttitude Pinterest verseny részletei:

  1. Kövesd a Nissan Europe oldalát Pinteresten!
  2. Hozz létre egy táblát „Micra Attitude” néven!
  3. Pinelj legalább 8 képet a táblára bármely releváns témában!
  4. Repineld a Nissan Europe Competition táblájának két képét a saját tábládon!
  5. Használd a #MicraAttitude és a releváns ország hashtaget minden kép leírásánál!
  6. Ha teljes a táblád, nevezd be egy komment létrehozásával a Nissan Europe releváns pinje alatt, amelyben megadod a linket is saját tábládhoz!