Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a női vállalkozók, cégvezetők sikert sikerre halmoznak a startup világban.

Gondolhatunk a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urska-ra vagy a SameBug csapatára, akik Magyarországon elsőként jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez. Nagyszerű példa a 2014-es Women Startup Competitiont nyert Teddy the Guardian és büszkék lehetünk Gulyás Sári sikeres Kickstarter kampányára is.

Áprilisban Budapestre jönnek a közép-európai női startupok legjobbjai. A március 19-én kezdődő 4 napos mentoringnak a Google és a Design Terminal ad otthont, a 23-ai Demo Day házigazdája a Prezi lesz.

PreziVenue

A rendezvény lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, hogy a nők – a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként – tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában.

A tavalyi – Budapesten megrendezett – közép-európai szintű női startupverseny sikerén felbuzdulva idén is összegyűlnek a régió legjobb női startupjai, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Az esemény küldetése mellé olyan nagy nevek álltak ki, mint a Google, az IBM, a Prezi vagy a Microsoft, az esemény fővédnöke Gróf Széchenyi Tímea, a Széchenyi Család Alapítvány vezetője, aki “példaértékűnek, és társadalmilag nagyon hasznos kezdeményezésnek” nevezte a versenyt.

A versenyre jelentkezni február 23-ig lehet, a részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok zömében hölgy tagokból álljanak, akik tehetségükkel és elhivatottságukkal másokat is inspirálhatnak.

Gulyás Sári – a PikkPack alapítója – így emlékszik vissza a tavalyi versenyre: „Egy egész hetet tölthettem el kiemelkedő tehetségekkel, hatalmas élmény volt!”

A rendezvényen értékes nyeremények is várnak a győztesekre, többek között Apple termékek – Macbook Air vagy iPad -, csoportos konferencia belépők – Pioneers Festival, WebSummit -, több hónapos közösségi iroda használat. Az igazi nyeremény mégis a Demo Day-en vár a csapatokra, a régió legnagyobb befektető társaságai és angyal befektetői előtt mutathatják be az ötleteiket.

“Ez nem csak egy egyszerű verseny, hanem egy óriási lehetőség az inspirálódásra, és új kapcsolatok, barátságok kialakítására!” Foglalta össze emlékeit Víg Virág – a PaperSpokes alapítója.

További információkat ide kattintva találsz!