A Snapchat bejelentette, hogy a mai napon frissíti az androidos alkalmazását, amelybe bekerülnek az animált emoji 3D matricák. Ezeket videóban lehet majd használni rendkívül ötletes módon.

A matricát hozzá lehet adni egy objektumhoz és azzal együtt fog mozogni. Példaként egy cica jelent meg többek között, aminek a fejére került a mosolygós emoji. Ez az animált elem végig követi a cica mozgását és a fején marad. Természetesen más módon is lehet hasznosítani, álló tárgyakra „ragasztva” a 3D-s matricát és az csak akkor jelenik meg, ha a kamera azt pásztázza.

Az új funkciót házon belül fejlesztette a Snapchat és várhatóan a mai napon kerül ki a frissítés a Google Play Áruházban. Nem tudni miért, de az iOS-es kiadás csak a jövőben jelenik meg, hivatalos időpontja még nincs.

Egy korábban készített felmérés szerint egy átlagos Snapchat felhasználó napi 25-30 percet tölt az alkalmazáson belül. Az új videós funkcióval a cél, hogy még lebilincselőbb legyen az applikáció és hosszabb időn keresztül kösse le a használóját.

Forrás: Techcrunch