A múlt heti Oculus konferencián a Facebook tulajdonában lévő vállalat 3 000, a helyszínen megjelent meghívottnak és több százezer online követőnek mutatta be a VR platformja újdonságait.

Oculus Touch megjelenés

Az Oculus Rift régóta várt kiegészítője, a Touch nevű vezérlő eszköz végre ténylegesen megjelenhet. Az előrendelések október 10-én startolnak és várhatóan december 6-tól szállítja a vállalat azokat. A VR headsethez tartozó vezérlő a VR Sports Challenge és a The Unspoken játékokkal együtt csomagban is elérhető lesz. A kontroller ára 199 dollár, célja a virtuális valóságban történő navigálás.

oculus-touch

Santa Cruz prototípus

Az Oculus Connect 3 alkalmával került bejelentésre a Santa Cruz, amely egy új inside-out tracking prototípus, ettől a cég egy teljesen új virtuális kategória megjelenését várja.

Oculus Avatars

A virtuális valóságban is megjelenik az identitás az emlékezetes pillanatokhoz. Több milliárd permutáció elérhető, így egyedi ruhákat, kiegészítőket lehet felaggatni virtuális karakterünkre. Az avatarok 2017 elejétől lesznek hozzáférhetők az Oculus Rift felhasználóinak.

oculus-avatars

Oculus Ready és Asynchronous Spacewarp

Az Oculus bejelentette a Asynchronous Spacewarp (ASW) technikát, ami lehetőséget kínál a játékok felezett képfrissítéssel történő futtatására, amely majdnem olyan jól néz ki, mintha natív 90 Hz-en történne a renderelés. Az ASW-vel bejelentésre került egy minimum PC-s hardver igény is, amivel nagyobb célközönség számára válik elérhetővé a Rift. A csökkentett hardver igény alacsonyabb Oculus REady minősítésű eszközöket jelent, AMD-s eszközök már 499 dolláros ártól elérhetők. Ezen kívül az ASUS, a Gigabyte, a Lenovo és az AORUS is folytatja az NVIDIA grafikus kártyával szerelt, virtuális valóságra optimalizált PC-k és notebookok szállítását, amelyek rendelkeznek az Oculus Ready ajánlott specifikációjával.

Forrás: Oculus