Korábban már voltak ilyen irányú próbálkozások, de azok eddig rendre kudarcba fulladtak.

Sokan és régóta vártak már a Google mostani bejelentésére: végre offline módban is lehet használni a Maps alkalmazásukat. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy lesz lehetőségünk arra, hogy a térkép bizonyos részleteit le tudjuk menteni a telefonunkra (például Budapestét), amit aztán nem csak nézegetni lehet, hanem el tudjuk indítani azon belül a navigációt, vagy például az azon belül lévő helyszínek (például éttermek, üzletek) az információs kártyáit is megnézhetjük (mikor van nyitva, mi az elérhetősége, stb.).

offline-google-maps

Ezt a mentést megtehetjük úgy, hogy az adott hely adatlapjáról töltjük le azt, ami számunkra kell, vagy a menüben megkeressük az „offline areas” részt, ahonnan kiválaszthatjuk, mekkora területet szeretnénk lementeni magunknak.

Korábban egyébként már volt példa, hogy hasonló lehetőséget tett elérhetővé a Google, de ezeket végül mindig eltávolította az alkalmazásból.

Az újdonságnak első körben az androidosok örülhetnek, persze ez is idő, akár néhány hétre is szükség lehet, hogy minden felhasználó megkapja a frissítést. A cég azt ígéri, hogy előbb-utóbb iPhone-ra is megérkezik az offline mód lehetősége.

(via)