A Google Maps Android frissítése épp, hogy megjelent, máris vannak, akik méltatlankodnak az egyik régi funkció eltűnése miatt. Az offline térkép módról van szó, amely a Maps korábbi verzióiban azzal járt, hogy a felhasználók későbbi használatra menthették a térkép bizonyos részeit (például amikor külföldön vagy és néhány megabájt adat letöltése is sokban kerülne). Az új Mapsben ez nincs meg – írja a TechCrunch.

A Google azt mondja, a funkció nem volt teljesen kész az új verzióra. Álljunk csak meg! Azért van egy kiskapu, amelyen keresztül szinte mégis visszahozhatjuk.

egged

Ha későbbre szeretnél eltárolni egy térképet, ezt kell tenned:

  • Közelíts rá a térkép megtekintésben arra a területre, amelyet menteni akarsz!
  • Érintsd meg a keresősávot!
  • Írd be, hogy „Okay maps” (tisztelgés az „Okay, Glass” hangutasítás előtt, amelyet a Google Glassnél kell használni)

Bumm! Tárolva!

Nem egészen olyan egyszerű, mint a régi „Make available offline” gomb használata és hébe-hóba kiborító is lehet, de lényegében elvégzi a munkát.

(Egy apróság: Értelemszerűen a legújabb, éppen kiadott Maps verzióval (amelyben nincs beépített offline térkép mód) kell rendelkezned ahhoz, hogy ez működjön. Illetve, ahogyan a régi Maps alkalmazásban sem, a navigáció és az iránymutatások sem fognak működni offline. A fent leírt funkció is csak a térkép adatainak másolatát menti a telefonodra.)