Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy egy helyen gyűjtheted össze a YouTube legrosszabbul értékelt videóit? Figyelembe véve pusztán azt is, hogy másodpercenként milyen mennyiségű felhasználói tartalmat töltenek fel az oldalra, igen komolyan hangzik a kihívás. Akárhogy is, a „BooTube” éppen ezt az ötletet kívánja végrehajtani, amely a leszavazott YouTube videók gyűjteménye. Másképp szólva, a legrosszabbak legjobbjai kerülnek be ide, amelyek százával sőt, gyakran ezrével kaptak kedvezőtlen szavazatokat a nézőktől szerte a világon – írja a The Verge.

Screen_Shot_2013-08-13_at_4.21.33_PM_large_verge_medium_landscape

A gyűjteményben többek között látható Lil Wayne, miközben a gitárját próbálja ki, vitatható bébi jóga demonstrációk, de a hízelgő politikai hirdetésekből is lehet szemezgetni. Van egy 15 perces videó is, ahol a klip „házigazdája” Photoshop segítségével bizonyítja be, hogy az „eredeti” Eminem meghalt és csendesen kicserélték egy hasonmásra.

Bizony, sok „sztárt” katapultált már a YouTube, akik nem érezhették a dicsőség ízét. A BooTube azonban itt van nekünk józan emlékeztetőként, hogy a jót gyakran a rossz vagy a középszerű ellensúlyozza.