Ha androidos mobilod van és gyakran parkolsz a kocsiddal a belvárosban, akkor nézd meg ezt az alkalmazást!

Ha mindig máshol parkolsz, könnyen előfordulhat, hogy egy mozgalmas nap után fogalmad sincs, hol állítottad le az autódat. A Google Play áruházában számtalan parkolást egyszerűsítő alkalmazást találunk, mely segíthet visszatalálni a kocsihoz. Ezek közül is kiemelkedik a VALET nevű applikáció.

valet

Használatával könnyen visszatalálhatunk a kocsinkhoz, és beállíthatjuk, hogy riasszon, ha az automatába bedobott parkolási díjunk lejárt.

A programot az teszi különlegessé, hogy két új, automatikus technológiából is választhatunk a parkolás kezdetének meghatározására. Ha az autónkban van kéz nélküli Bluetooth kihangosító, akkor az alkalmazást beállíthatjuk, hogy a kapcsolat megszakadásakor (jellemzően, amikor a gyújtást lekapcsoljuk), jelölje meg a parkoló pozícióját. A másik lehetőség a Google áprilisban bejelentett új API-jének használata, melynek segítségével a telefonba épített GPS és giroszkóp adatai alapján a program ki tudja találni, hogy éppen kocogunk, sétálunk vagy –  egy jellemző minta alapján – éppen a parkoláshoz készülődünk. Itt is automatikusan jelöli meg a parkolás helyét, anélkül, hogy elővennénk a telefonunkat a zsebünkből.

A fizetős alkalmazást 500 Ft leszurkolása után innen töltheted le.

Forrás: lifehacker.com