Az Egyesült Királyság legnagyobb szállodalánca egy sor új hotelt nyit meg, amelyekben többek között lehetőség lesz az okostelefonnal történő bejelentkezésre. Elsősorban azok számára ajánlják ezeket a szállásokat, akiknek az elhelyezkedés és a dizájn fontosabb, mint a hatalmas tér. A Whitebread első ilyen szállodáját Covent Gardenben, Londonban avatják fel 2014 őszén olyan szobákkal, ahol ágy, fürdőszoba és dolgozásra alkalmas tér mindössze 123 négyzetméteren helyezkedik majd el – írja a The Verge.

73157room_view_large_JPG_verge_medium_landscape

A hotellánc azt nyilatkozta, hogy ők az elsők a Királyságban, akiknél lehetősége van a vendégeknek szállodai élményeiket egy okostelefon alkalmazáson keresztül alakítani: foglalhatnak így szobát, be tudnak jelentkezni online, szabályozhatják a szoba hőmérsékletét és a fényviszonyokat még mielőtt betennék a lábukat ideiglenes lakhelyükre. Ezen kívül kiválaszthatják, milyen TV vagy rádió csatornát akarnak nézni és hallgatni, amikor megérkeznek, a tartalmat pedig közvetlenül a telefonjukról vagy a tabletjükről is átirányíthatják a TV készülékre. És természetesen az ételrendelés is történhet előzetesen a mindent tudó applikáció segítségével.

Mindezt egy évvel azután jelentik be, hogy a Whitebread felállított öt prototípus szobát egyik Premier Inn hoteljében a Kings Crossnál, Londonban. A cég azt tervezi, hogy öt új okos hotelt nyit meg az Egyesült Királyságban a következő három évben, összesen nagyjából 1000 szobával, melyet további 40 helyszínnel, valamint hatezer szobával bővítenek majd 2018-ra.

73677room_view_with_map_2_verge_super_wide

52369hub_app_verge_super_wide 81738high_res_room_with_under_bed_storage_verge_super_wide