Kvíz: hány tojás van most a hűtődben? Legtöbbünk számára három válasz létezik: 1. Elég. 2. Kit érdekel? 3. Nem tudom, kinyitom és megnézem. Ha azonban nem bírod ki anélkül, hogy azonnal, sürgősen és szám szerint szert tegyél erre az információra, a Quirky Egg Minder nevű találmánya neked szól. Egy speciális célt szolgáló, internetkapcsolattal rendelkező tojástartó, amely hozzá van kötve egy okostelefon alkalmazáshoz. Az pedig elárulja neked tökéletes pontossággal, hány tojás van a hűtődben. A világ bármeny pontján is legyél – számol be a Fastcodesign.com.

Az Egg Minder olcsó, egyszerű és valami olyan, amit korábban még nem láttál. Egy valóságos termék, amely voltaképp hasznos is. Ám dizájn terméknek sem utolsó, sőt. Ahogyan azt a Quartz is megírta, az „Egg Minderben ott van a potenciál, hogy segítsen normalizálni a gondolatot, miszerint nemsokára minden, ami a tulajdonukban van, bizonyos fokú öntudattal fog rendelkezni.”

Egy hűtő tele „öntudatos” termékkel elég furcsán és/vagy ijesztően hangzik, de addig is az Egg Minderről elmondhatjuk, hogy aranyos, barátságos és érdekes fejlesztés.

1673027-inline-product-secondary-04

1673027-slide-product-secondary-02