Ha felkapcsolod a „Drift” nevű okos villanykörtét, épp úgy fog világítani, mint bármelyik másik. Ha kétszer használod a hozzá tartozó falikapcsolót, bekapcsol a „Midnight Mode”, avagy éjféli üzemmód, ami a következő 37 percben fokozatosan veszíti el a fényét, hogy úgy tűnjön, a lenyugvó nap ringat álomba. Ha háromszor, akkor ugyanezt tapasztalhatod a „Moonlight”, azaz holdfény módban, de a fény egy ponton megáll, és éjszakai világításként szolgál – írja a FastCoDesign.com.

„Amikor úgy döntöttünk, hogy megépítünk egy ilyen villanykörtét, nem is gondoltunk arra, hogy a kapcsolót használjuk. Egyedibb megoldásban gondolkodtunk, vezeték nélküliben (Wi-Fi/Bluetooth/ZigBee) és még egy fizikai kapcsolóban is a körte aljában” – mondja a gyártó, a Saffron vezérigazgatója, Preston Wily. „Ugyanakkor azt akartuk, hogy a megoldás legyen egyszerű, illeszkedjen szinte bármely villanykörte szerkezethez és könnyű legyen beállítani. Visszamentünk a rajzolótáblához és eszünkbe jutott, miként használják az emberek normálisan a villanyt – ez lett a Drift Light alapja.”

3030201-inline-saffron-driftpackagingsm

Ez teszi a Drift megközelítését olyan elegánssá. A beállítástól a működésig a termék arra az infrastruktúrára támaszkodik, amely már egyébként is ki van építve az otthonunkban. Csatlakoztatod egy konnektorhoz és egy belső mikroprocesszor – mely a felhasználók számára láthatatlan – várja az utasításokat. A felület, amit használni kell, pedig egyetlen kapcsoló.

A Drift előrendelhető 29 dollárért (~6400 Ft) ezen a linken.