A Sensoria Smart Sock Fitness Tracker követi a lépéseidet és tanácsokkal lát el a futási stílusodat illetően, miközben valós idejű analízist készít a szenzorokkal kitömött zokniknak köszönhetően – írja a TechCrunch.

A Sensoria viselhető eszközei között találunk egy pár zoknit, amely tartalmazza az „e-textil technológiát” (ami lényegében nyomásszenzorokat jelent, amelyek segítségével megállapítja, hogy a lábad mely részeire nehezedik a súly futás közben), továbbá egy Bluetooth 4.0 egy gyorsulás – és egy magasságmérővel, ami a zokni bokarészére csatolható mágnessel (le is vehető, így ki tudod mosni a zoknit). Vezeték nélkül csatlakozik a számítógépedhez vagy az okostelefonodhoz, hogy feltöltse az érkező adatokat.

Olyan alapvető dolgok megfigyelése mellett, mint a lépések száma és a sebesség, az eszközt kifejezetten futók számára tervezték, ezért egy sor speciális mutatót is lekövet, például, hogy melyik lábadra érkezel és ennek fényében hogyan tudod tökéletesíteni a futási technikádat; hogy milyen ütemben futsz és ehhez mérten hogyan tudod elérni az optimális futásod algoritmusát, valamint a lépéshosszt is monitorozza, hogy megőrizhesd a formádat.

A rendszer az inaktivitást is figyeli. Miután a lépéseidet ellenőrzi, tudja, hogy mióta állsz egy helyben és értesít róla, hogy a képernyője ezért szünetet tart. Futás közben a hozzá társuló alkalmazást használva utasításokat és figyelmeztetéseket is kaphatsz a teljesítményeddel kapcsolatban. Az applikáció elérhető lesz iOS 6 – ra és Android 4.3 –ra, valamint az ezeknél frissebb rendszerekre – ez a limitált hozzáférési lehetőség a platform Bluetooth 4.0 igényéből fakad.

screen-shot-2013-07-31-at-10-07-18

A Sensoria készítői jelenleg „crowdsourcing” támogatást remélnek az Indiegogo platformján keresztül, hogy piacra vihessék az ötletüket és már közel állnak a 87 ezer dolláros célösszeg eléréshez.