Egy tízéves kislány halála után elérhetetlenné tette a TikTokot az olasz kormány azoknál a felhasználóknál, akik nem tudják igazolni az életkorukat. Szerintük ugyanis eddig túl egyszerű volt a 13 évesnél fiatalabbaknak is hamis születési adatok megadásával regisztrálni az oldalon. 

A tiltás február 15-ig marad érvényben, ameddig a közösségi oldalnak is meg kell felelnie az olyan szabályozásoknak, mint hogy 14 év alatt csak szülői hozzájárulással legyen elérhető, és nagyobb figyelmet kell fordítani a gyerekek védelmére. A szóvivőjük erre nem reagált, csak annyit mondott, hogy a biztonság a legfontosabb számukra, és küzdenek a veszélyes viselkedést ösztönző videók ellen. 

A kislány az úgynevezett “blackout” kihívásban vett részt, a húga talált rá a fürdőszobájukban. A fojtogatós játékként elhíresült kihívás veszélyeiről már több orvos is beszélt, a kislány szülei azt mondták, hogy fogalmuk sem volt, hogy a gyerekük ilyen kihívásban szeretne részt venni, azt hitték csak táncolós videókat nézeget. 

Forrás: Engadget