A múzeumokat és a művészetet érő cenzúra miatt tiltakozik a bécsi turisztikai iroda többek között azzal, hogy az aktokat megjelenítő művészeti alkotásokról készült bejegyzéseket az Only Fans oldalon teszik közzé. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy máshol nem is tudnák, hiszen júliusban az Albertina múzeum TikTok-oldalát függesztették fel meztelenkedés miatt, korábban pedig az Instagramról is tiltották őket, szintén művészeti alkotás miatt. Hogy az egész helyzet mennyire komikus, jól látszik abból is, hogy egy, a 25 ezer éves willendorfi vénuszról készült fotót is pornográf tartalomnak minősített a Facebook 2018-ban. 

A willendorfi vénusz

A Leopold múzeum csak úgy tudta hirdetni Egon Schiele aktjait bemutató kiállítását, hogy a plakátra tett egy bannert, amire ráírta, hogy “Elnézést, de százéves, és még ma is túl merész”. 

Ezek a művek is elérhetőek most az Only Fansen, a múzeumok pedig remélik, hogy talán ezzel is felhívhatják a figyelmet arra, hogy a művészet mindenkié kellene, hogy legyen, és egy tech vállalatnak nem szabadna cenzúráznia azt. 

Forrás: The Guardian