Új, önmegsemmisítő üzeneteket vezet be a Facebook Messenger, hogy a felhasználók mostantól akár privát adatokat is biztonságos módon tudjanak megosztani egymás között.

A hamarosan bevezetésre kerülő funkcióval beszélgetésen belül tudunk titkos üzeneteket küldeni, melyek egy általunk beállított időn belül törlik magukat. A Facebook közleményében megjegyezte, hogy a Messenger természetesen eddig is maximális védelmet nyújtott felhasználói számára.

A legtöbben ettől függetlenül nem szívesen adtak ki érzékeny információkat és személyes adatokat – például egy bankszámlaszámot – az appon keresztül, főleg, hogy a telefon vagy más eszköz akár el is veszhetett vagy a beszélgetésbe is belenézhetett bárki idegen valamilyen módon. Az önmegsemmisítő üzenetekkel viszont minden információ megoszthatóvá válik – átmenetileg, biztonságos keretek között.

A reakciók máris vegyesek. Míg valaki üdvözli az ötletet, sok kommentelő látja annak veszélyét, hogy így a rosszindulatú üzenetek is utólagos bizonyíték nélkül lesznek küldhetők.

Forrás: Facebook