A WABetaInfo nevű Twitter-felhasználó alaposan belemászott a WhatsApp béta verziójának kódjaiba, és azt szúrta ki, hogy hamarosan talán lehetősége lesz az embereknek beállítani, hogy az üzeneteik idővel megsemmisüljenek. 

A funkció népszerű lehet olyan felhasználók körében, akik valamilyen érzékeny információt szeretnének megosztani a kollégáikkal vagy ismerőseikkel, esetleg valamilyen rövid ideig élő akcióra hívják fel a csoport figyelmét. A Telegram nevű, szintén üzenetküldő alkalmazásban például a megsemmisülő üzenetek a legnépszerűbbek. Ők azt állítják nem tárolják a szervereiken az üzenetváltásokat, vagyis ha egyszer eltűnik, akkor az tényleg nem jön újra elő. 

Hasonló megoldást már létezik a Facebookon is, ami egyébként a WhatsAppot is felvásárolta, de ott be kell állítani, hogy az  üzenetváltások titkosítva legyenek a végfelhasználók között, míg a WhatsAppnál ez az alapértelmezett beállítás. 

Úgy tudni, hogy egyelőre a csoportos beszélgetésekben tesztelik ezt a funkciót, és az üzenet elküldésétől számított 5 másodperc és egy óra közötti időtartamra lehet beállítani a megsemmisítés időpontját. 

Egyelőre nem kommentálta a WhatsApp, hogy mikor tervezik kiadni azt a frissítést, ami a megsemmisülő üzenetek küldését is lehetővé tenné. 

Forrás: Techcrunch